Peter Rogiers. CLUSTER

Peter Rogiers. CLUSTER

Soloproject van Peter Rogiers brengt eigen oeuvre in energieke dialoog met collectiestukken uit het Middelheimmuseum

Maandag 2 mei 2016 — De Belgische kunstenaar Peter Rogiers toont voor zijn tentoonstelling CLUSTER in het Middelheimmuseum nieuw werk en belangrijke werken van de afgelopen 20 jaar, gecombineerd met een aantal zorgvuldig gekozen collectiestukken van het museum. Een nieuwe publicatie vergezelt de tentoonstelling.

Deze zomer toont de Belgische kunstenaar Peter Rogiers in het Middelheimmuseum een selectie uit zijn oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Maar CLUSTER is meer dan een klassieke overzichtstentoonstelling. Rogiers combineert eigen werk – speciaal voor dit soloproject maakte hij maar liefst zeventien nieuwe werken – met een aantal zorgvuldig gekozen kunstwerken uit de vaste collectie van het Middelheimmuseum.

Aan de hand van een zowel krachtige als speelse beeldtaal wil de kunstenaar het hebben over goede versus slechte smaak, mainstream versus de marge en conventie versus creativiteit. Door zijn verscherpte aandacht op minder populaire kunstenaars, zet Rogiers de toeschouwer aan tot een eigenzinnige blik op deze én op zijn eigen werken.

De clusters worden, bijna als nieuwe totaalkunstwerken, gepresenteerd op grote sokkels in het Braempaviljoen en de Hortiflora en Het Huis.

 

Image: Peter Rogiers, Silver Cakespoons, 2012. Courtesy Tim Van Laere Gallery / Foto: Ans Brys

Peter Rogiers. Cluster

Rafaelle Lelievre Pers en communicatie Middelheimmuseum at Stad Antwerpen