Peter Rogiers. CLUSTER

Peter Rogiers. CLUSTER

Soloproject van Peter Rogiers brengt eigen oeuvre in energieke dialoog met collectiestukken uit het Middelheimmuseum

De Belgische kunstenaar Peter Rogiers toont voor zijn tentoonstelling CLUSTER in het Middelheimmuseum nieuw werk en belangrijke werken van de afgelopen 20 jaar, gecombineerd met een aantal zorgvuldig gekozen collectiestukken van het museum. Een nieuwe publicatie vergezelt de tentoonstelling.

Deze zomer toont de Belgische kunstenaar Peter Rogiers in het Middelheimmuseum een selectie uit zijn oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Maar CLUSTER is meer dan een klassieke overzichtstentoonstelling. Rogiers combineert eigen werk – speciaal voor dit soloproject maakte hij maar liefst zeventien nieuwe werken – met een aantal zorgvuldig gekozen kunstwerken uit de vaste collectie van het Middelheimmuseum.

Aan de hand van een zowel krachtige als speelse beeldtaal wil de kunstenaar het hebben over goede versus slechte smaak, mainstream versus de marge en conventie versus creativiteit. Door zijn verscherpte aandacht op minder populaire kunstenaars, zet Rogiers de toeschouwer aan tot een eigenzinnige blik op deze én op zijn eigen werken.

De clusters worden, bijna als nieuwe totaalkunstwerken, gepresenteerd op grote sokkels in het Braempaviljoen en de Hortiflora en Het Huis.

 

Image: Peter Rogiers, Silver Cakespoons, 2012. Courtesy Tim Van Laere Gallery / Foto: Ans Brys

Contacteer ons
Rafaelle Lelievre Pers en communicatie Middelheimmuseum, Stad Antwerpen
Rafaelle Lelievre Pers en communicatie Middelheimmuseum, Stad Antwerpen
Over Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een unieke plek waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt. Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Isa Genzken, Chris Burden, Andrea Zittel, Ai Weiwei, Barbara Hepworth, Bruce Nauman, Germaine Richier, Richard Deacon… geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John K├Ârmeling, Erwin Wurm, Richard Deacon...

Met jaarlijks ongeveer 500 000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert, kortom iedereen die wil leren over, zich wil laten inspireren door, of gewoonweg wil genieten van beeldhouwkunst in een prachtig museumpark. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

Het Middelheimmuseum in beeld:
http://bit.ly/1Q49oMP

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen