Nieuwe onderhoudsploeg voor de collectie Kunst in de Stad

Nieuwe onderhoudsploeg voor de collectie Kunst in de Stad

Demonstratiereiniging op donderdag 7 juli om 11 uur

De collectie Kunst in de Stad is de stedelijke verzameling kunstwerken, standbeelden en monumenten in de publieke ruimte van Antwerpen. Ze omspant vijf eeuwen en bestaat uit meer dan 250 collectiestukken die doorheen de hele stad zijn opgesteld. De werking Kunst in de Stad voorziet, vanuit het Middelheimmuseum, in het beheer van deze collectie.

Sinds dit jaar wordt het preventief onderhoud van de collectie Kunst in de Stad uitgevoerd door het PlusTeam, een samenwerking tussen Lapis Arte en Stroom Maatwerk.

De pers wordt uitgenodigd voor een demonstratiereiniging van het kunstwerk De kinderen noemen het een olifant op 7 juli 2022 om 11 uur, Park Brialmont (via entree Grotesteenweg, 2600 Berchem).

Dit abstracte stenen beeld werd in 1968 gemaakt door kunstenaar Dominique Stroobant (°1947), die aan de slag ging met de monumentale deksteen van de Berchemsepoort die moest wijken tijdens de aanleg van de Ring om Antwerpen. Tijdens de demonstratie geven medewerkers van Kunst in de Stad en het PlusTeam een woordje uitleg.

Bevestig uw aanwezigheid bij:

Rafaelle Lelievre Pers en communicatie Middelheimmuseum & Kunst in de Stad

Afbeelding bovenaan: Dominique Stroobant, De kinderen noemen het een olifant, 1968. Foto: Kristien Daem

 

 

Over Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een unieke plek waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt. Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Isa Genzken, Chris Burden, Andrea Zittel, Ai Weiwei, Barbara Hepworth, Bruce Nauman, Germaine Richier, Richard Deacon… geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John Körmeling, Erwin Wurm, Richard Deacon...

Met jaarlijks ongeveer 400.000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert, kortom iedereen die wil leren over, zich wil laten inspireren door, of gewoonweg wil genieten van beeldhouwkunst in een prachtig museumpark. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

Het Middelheimmuseum in beeld:
http://bit.ly/1Q49oMP

Onder de noemer Kunst in de Stad wordt vanuit het Middelheimmuseum de stedelijke publieke kunstcollectie beheerd, uitgebreid en onderzocht.

Daarnaast worden er vanuit Kunst in de Stad ook tijdelijke kunstprojecten in de stad opgezet en wordt er onderzoek verricht naar de geschiedenis en maatschappelijke betekenis van kunst in de openbare ruimte in Antwerpen en daarbuiten. Kunst in de Stad verleent ook advies aan andere stedelijke diensten en publieke opdrachtgevers over nieuwe kunstcreaties.

Met de steun van: Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse Overheid

Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen