Middelheimmuseum verwerft topwerk van Bruce Nauman

Perspreview op 23 mei

Dankzij een bijzonder goede samenwerking tussen de stad en private partners, krijgt het Middelheimmuseum de uitzonderlijke kans om zijn collectie uit te breiden met een belangrijk kunstwerk. Het gaat om een topwerk van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman. Het werk wordt aan het publiek voorgesteld als sleutelwerk in de tentoonstelling Experience Traps, die opent op 1 juni als onderdeel van het culturele stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op een preview van deze nieuwe aanwinst op 23 mei om 11.45 uur in het Middelheimmuseum (kasteel), Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen.

Programma vanaf 12.00 uur:

Verwelkoming door Sara Weyns, directeur van het Middelheimmuseum
Toelichting door Caroline Bastiaens, schepen van cultuur van de stad Antwerpen
Toelichting door Luc Bertrand, voorzitter van de vzw Middelheim Promotors
Bezoek aan het kunstwerk

In aanwezigheid van de partners

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via rafaelle.lelievre@stad.antwerpen.be

(Beeld: werf met kunstwerk in opbouw)

Rafaelle Lelievre Pers en communicatie Middelheimmuseum, Stad Antwerpen
Over Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een unieke instelling waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt. Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muňoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham, Ai Weiwei, Roman Signer, Bruce Nauman… geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John Körmeling, Erwin Wurm, Richard Deacon...

Met jaarlijks ongeveer 500 000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert, kortom iedereen die wil leren over, zich wil laten inspireren door, of gewoonweg wil genieten van beeldhouwkunst in een prachtig museumpark. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

Het Middelheimmuseum in beeld:

Met de steun van:

Met de steun van Toerisme Vlaanderen