Kunstwerken Middelheimmuseum krijgen nieuwe plaats in het park

Kunstwerken Middelheimmuseum krijgen nieuwe plaats in het park

Deze maanden is het Middelheimmuseum in volle beweging, zowel de kunstcollectie als het park. In totaal 224 kunstwerken krijgen een nieuwe plaats in het kunstpark en het openluchtdepot. Daarbij worden sommige delen van het park verder verduurzaamd. Er komt ook nieuw werk, zoals een opvallende fonteinsculptuur van Camille Henrot. In de nieuwe presentatie komen kunst en natuur nog dichter samen.

We nodigen de pers graag uit voor een toelichting over de verplaatsing van de vele kunstwerken, de voorafgaande restauraties, het concept van de nieuwe collectiepresentatie en de aankoop van het nieuwe werk van Camille Henrot op dinsdag 6 juni om 10 uur in het Middelheimmuseum.

Programma

Vanaf 10 uur

Ontvangst in het museumcafé MIKA

10.15 uur

Vertrek naar Hortiflora

10.20 uur

Verwelkoming door Sara Weyns, directeur van het Middelheimmuseum
​Toelichting bij de werken aan de collectie door Nabilla Ait Daoud,
​schepen voor cultuur stad Antwerpen
​Toelichting bij de fontein van Camille Henrot door Micheline Paredis,
​voorzitter uitvoerend comité Middelheim Promotors ​

11.15 uur

Mogelijkheid tot vragen / interviews / foto's

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij:

Nadia De Vree Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

 

Over Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een unieke plek waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt. Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Isa Genzken, Chris Burden, Ana Mendieta, Jean Katambayi, Barbara Hepworth, Bruce Nauman, Germaine Richier, Pascale Marthine Tayou… geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Kapwani Kiwanga, Camille Henrot, Ulla von Brandenburg, Jeremy Deller, Sammy Baloji, Michel Francois, … 

Met jaarlijks ongeveer 400.000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert, kortom iedereen die wil leren over, zich wil laten inspireren door, of gewoonweg wil genieten van beeldhouwkunst in een prachtig museumpark. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

Het Middelheimmuseum in beeld:
http://bit.ly/1Q49oMP

Onder de noemer Kunst in de Stad wordt vanuit het Middelheimmuseum de stedelijke publieke kunstcollectie beheerd, uitgebreid en onderzocht.

Daarnaast worden er vanuit Kunst in de Stad ook tijdelijke kunstprojecten in de stad opgezet en wordt er onderzoek verricht naar de geschiedenis en maatschappelijke betekenis van kunst in de openbare ruimte in Antwerpen en daarbuiten. Kunst in de Stad verleent ook advies aan andere stedelijke diensten en publieke opdrachtgevers over nieuwe kunstcreaties.

Met de steun van: Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse Overheid

Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen